Wie zijn wij

Ik had het altijd druk druk druk. Niet perse stress, maar al mijn tijd was altijd gevuld en ik meen dat ik mijn tijd nuttig en efficiënt moet gebruiken. Hierbij ben ik mijzelf regelmatig voorbij gelopen en zakte ik aan het einde van de dag uitgeblust in elkaar... Ik schonk een kop thee in en deed nog even snel de was, nog even snel een mail versturen. Maar helaas, mijn thee was koud. Bij de was was ik het wasmiddel vergeten te doen en de mail had ik in de haast naar de verkeerde persoon gestuurd...


Dat maakte dat ik niet altijd een even leuke moeder of partner was en dat de kwaliteit van het werk dat ik leverde mogelijk niet optimaal was. Totdat ik ging Theediteren.

Wat ik ging doen? Heel simpel. Ik gebruikte de tijd die mijn thee nodig had om af te koelen om zelf even tot rust te komen, door een doelgerichte mini meditatie. Daarna genoot ik van mijn heerlijke kopje warme thee en deed ik op mijn gemak de was en stuurde ik een veel betere mail naar de juiste persoon. En dat alleen maar door die paar minuutjes (5 a 7 minuten) even tot rust komen.
Al mijn dingen die ik wilde doen kreeg ik op mijn gemak af en s'avonds had ik nog energie over!

Ik denk dat iedereen weet dat mediteren heel goed voor je is. Maar uit ervaring weet ik ook dat het erg moeilijk is om dagelijks tijd te maken voor een goede meditatie en sommige meditaties kunnen zo ‘zweverig’ zijn.

Ook weet ik hoe belangrijk het is om voldoende en gezond te drinken, volgens ayurvedische wijsheden het liefst warm drinken, zoals bijvoorbeeld kruidenthee. Maar dat duurt zo lang voordat het afgekoeld is tot de juiste drinktemperatuur. In die wachttijd kun je, zoals ik vroeger altijd deed, gehaast en gestresst toch nog van alles doen en uiteindelijk toch weer koude thee drinken óf... je neemt die 5 tot 7 minuutjes de tijd voor je zelf! 

Onze missie

Hoe ideaal zou het zijn om deze paar minuutjes te gebruiken voor een goed in elkaar gezette, efficiënte en doelgerichte power meditatie?

Mijn jarenlange ervaring en kennis met betrekking tot kruiden, vitaminen, mineralen, aminozuren en plantgeneeskunde heb ik perfecte en heerlijke theemelanges, van uitstekende kwaliteit samengesteld die bijdragen aan een specifiek gezondheidsdoel. Deze overheerlijke thee wordt verrijkt met doelgerichte gezondheidsbevorderende specerijen, kruiden, vitaminen en mineralen om het gewenste effect nog meer te versterken. Daarbovenop komt een bijpassende doelgerichte efficiënte mini-meditatie. De muziek per theeditatie is zorgvuldig uitgezocht en bij de meeste theeditaties is deze binaural, wat wil zeggen dat dit specifieke frequenties (alpha, beta, theta, delta etc) in de hersenen kan activeren waardoor het doel van die specifieke theeditatie nog dieper bereikt kan worden. De ene keer is dit dus juist jouw hersenen in de stand van peak performance brengen voor optimale energie, focus en concentratie, terwijl een ander moment je juist in diepe ontspanning en rust wilt komen voor bijvoorbeeld een optimale, diepe slaap. 

Kortom jouw theeditatie momentje heeft een veelvoudig effect die elkaar versterken.

De techniek

Alles in jouw lichaam werkt met elkaar samen. Daarom is het van belang om alle verbanden te leggen op verschillende niveaus, zowel fysiologisch, mentaal, emotioneel als energetisch.

Vanzelfsprekend ben ik nooit uitgestudeerd en heb ik nog vele opleidingen erbij gevolgd, zoals onder andere de opleiding tot life coach, neurofeedback trainer en ayurvedisch therapeut.

Life coaching is gebaseerd op NAC (Neuro Associative Conditioning ) technieken, die onder andere Anthony Robbins gebruikt; hierbij kun je in korte tijd de overtuigingen die geankerd zitten aan emoties loskoppelen en een nieuwe passende emotie aan binden. Bij Neurofeedback train je de hersenen om in alle situaties de optimale balans van frequenties te creëren en om nieuwe verbindingen in de hersenen aan te leggen.

Kortom, na de vele opleidingen en jarenlange ervaring kan ik mijzelf het best omschrijven als een gezondheidsexpert.

Het enige nadeel van mijn prachtige beroep is dat ik één op één werk en dus maar een klein bereik heb om mensen echt te helpen.

Fairtrade

Als laatste maar wel super belangrijk wil ik vermelden dat het mijn missie is om buiten alle voordelen voor jou ook nog iets moois terug te geven aan de maatschappij. Vandaar dat de thee alleen bestaat uit duurzaam geteelde fairtrade ingrediënten. Bij Theeditatie wordt er gebruik gemaakt van zo min mogelijk en zo duurzaam mogelijk verpakkingsmateriaal. Het uitvullen van deze verpakkingen gebeurt op een maatschappelijke werkplaats waar mensen die moeilijker meekomen in de maatschappij toch een hele mooie bijdrage kunnen leveren. Daarnaast gaat een groot deel van de winst en alle eventuele extra donaties rechtsreeks naar de medewerkers op de theeplantages.

Ik hoop dat jij gaat genieten van al het moois en dat jij op deze manier ook nog bij draagt aan een duurzame en eerlijke maatschappij.