Over theeditatie®

Ben je gestrest? Heb je het vaak druk? Ben je snel overprikkeld? Met theeditatie bouw je gedurende de dag een zeven minuten durend oplaadmomentje in, waarna je de wereld weer aankunt. Luister tijdens het trekken en afkoelen van je weldadige kop kruidenthee naar een bijpassende meditatie op binaural beats en geniet daarna van de zorgvuldig samengestelde, functionele melange. Het resultaat? Je zit lekkerder in je vel en hebt meer energie. Klinkt goed, nietwaar? Gun jezelf en anderen dit ultieme cadeau!

Santé!

Inge Slootjes

Inge Slootjes
Mijn verhaal...

Ik had het altijd druk. Mijn dag was goed gevuld, ik wilde de tijd zo nuttig en efficiënt mogelijk gebruiken. Ik liep mezelf echter regelmatig voorbij. Als ik dan eindelijk een kop thee voor mezelf inschonk, zette ik vervolgens nog snel een was aan of ik verstuurde nog een mail. Het kwam wel eens voor dat ik dan het waspoeder vergat of de mail naar de verkeerde persoon stuurde. En als ik dan uiteindelijk weer aan mijn thee dacht, was die inmiddels helemaal koud geworden. Balen!

Ik wilde dit anders. Ik besloot om de tijd die nodig is om de thee te laten afkoelen, te gebruiken om tot rust te komen en mijn batterij weer op te laden. Ik luisterde een korte meditatie en genoot daarna met aandacht van mijn heerlijke kopje warme thee. Ik merkte dat ik door deze korte pauze juist weer vooruit kon, minder fouten maakte, meer kon hebben en efficiënter was dan daarvoor!

Dat gun ik anderen ook!

Met deze ervaring en met mijn achtergrond als mesoloog (natuurgeneeskundige) kreeg ik vervolgens het idee om te starten met theeditatie®. Vanuit mijn dagelijkse praktijk help ik al bijna twintig jaar mensen om beter met stress om te kunnen gaan, een betere hormoonbalans te krijgen of bijvoorbeeld een beter werkend immuunsysteem. Dit doe ik op holistische wijze. Ik ken het effect van verschillende voedingsstoffen, ingrediënten, vitaminen en mineralen op het lichaam en de geest. Deze kennis zet ik graag in bij het samenstellen van functionele kruidentheemelanges.

Daarnaast ben ik opgeleid tot life coach, neurofeedback trainer en ayurvedisch therapeut. Dit gebruik ik bij het schrijven en inspreken van de meditaties. In bijna alle gevallen gebruik ik daarbij binaural beats als muziek. Als je binaural beats beluistert met een koptelefoon of oortjes, komen de hersenen weer in de juiste frequentie. Afhankelijk van het soort binaural beats bereik je bijvoorbeeld ontspanning, focus of concentratie. 

Mijn missie

Het is mijn missie om met theeditatie zoveel mogelijk mensen in slechts zeven minuten een ultiem oplaadmomentje te laten ervaren, zodat ze daarna de wereld weer aankunnen. 

Sociaal verantwoord

Wist je dat theeditatie sociaal verantwoord is? Veruit de meeste ingrediënten zijn biologisch en fairtrade. Ook maken we voor de thee gebruik van zo min mogelijk en zo duurzaam mogelijk verpakkingsmateriaal. Tot slot zijn de pakketjes thee gevuld door mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen op deze manier een mooie bijdrage leveren aan de maatschappij. En dat kun jij indirect dus ook; door te genieten van theeditatie!

Naar de webshop >